CBR Examen aanvragen:

Gefeliciteerd, jij mag jouw examen aanvragen bij het CBR. Momenteel zijn de wachttijden zeer lang, maar wanneer je het examen zelf aanvraagd, zijn de doorlooptijden aanzienlijk korter. Hier worden wij vrolijk van...

Om het examen aan te vragen moet je het volgende doen:

  • Aanvraagformulier invullen
  • Examengeld overmaken
  • Medische eigenverklaring indienen
  • Wachten

 

Aanvraagformulier:

Vul dit formulier geheel in, het is belangrijk dat je dit correct invult, om fouten te voorkomen.

Persoonlijke gegeven: Geheel invullen

Examengegevens:  Aangeven voor welke categorie je graag examen wilt doen. Indien je faalangstexamen wilt doen, kun je dit aangeven in het vakje.

Verzoeken: Je kunt hier aangeven welke periode je niet kunt. SVP opschrijven NIET om 8:00 uur en nooit op zaterdag! Dit zijn de examens met de laagste slagingskans.

Examenlokatie: Overleg met jouw instructeur welke plaats je graag examen wilt doen, Enschede of Almelo.

Eigenverklaring: kun je per post meesturen, of digitaal indienen op mijn.cbr.nl

Ondertekenen: datum en handtekeneing, controleer of deze overeenkomt met de handtekening op jouw indentiteitskaart/paspoort/rijbewijs waarvan je een kopie meestuurt.

Opsturen naar:

CBR

Postbus 4046, 6803 EA

Arnhem

 

Examengeld overmaken:

Voordat het CBR de aanvraag in behandeling neemt, moet je de legeskosten van het examen overmaken naar het CBR. De kosten hirevan kun je vinden op de website van het CBR. Betalen onder vermelding van jouw BSN nummer, op rekening NL66INGB0670286680 t.n.v. CBR

 

Medische Eigenverklaring:

Deze moet je opsturen ter verkrijging van een verklaring van geschiktheid. Je kunt deze digitaal invullen op mijn.CBR.nl. Indien je voor jezelf weet dat je gezond bent, kun je alle vragen met NEE beantwoorden. Mocht je een vraag met JA willen beantwoorden, dan kun je beter even contact opnemen met de rijschool. Indien je een vraag met JA beantwoord, kan het zijn dat het CBR aanvullende medische gegevens nodig heeft. Dit kan soms enkele maanden duren, voordat je examen kunt doen.

 

Wachten:

Meestal ontvang je na 1,5 week de uitnodiging per email. Ook kun je deze inzien op mijn.cbr.nl. Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen, kun je contact opnemen met het cbr tel 088-2272900.

Zodra je de uitnodiging hebt ontvangen, dit direct doorgeven aan de rijschool, dan kunnen wij het examenvoertuig voor jou reserveren.

 

 

 

 

 

Algemen voorwaarden Verkeersschool Boensma

Examenvoorwaarden CBR

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen